Polyfunkční dům v Žamberku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce bylo vypracování projektové dokumentace pro provedení novostavby polyfunkčního domu v Žamberku. Objekt je částečně podsklepený a má tři nadzemní podlaží. V podzemním podlaží je navrženo technické zázemí a skladovací prostory pro bytovou část. V prvním nadzemní podlaží se nachází komerční prostory a to manikúra, trafika, kadeřnictví a kavárna. Dále jsou v prvním nadzemním podlaží garáže. V druhém a třetím nadzemním podlaží jsou navrženy bytové jednotky, celkem se jedná o čtyři byty. Objekt je navržen z keramických tvárnic, které jsou zatepleny kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Stropní konstrukce jsou řešeny jako železobetonové monolitické desky. Zastřešení objektu je řešeno plochou střechou s vegetační vrstvou.
The main aim of the Bachelor's thesis was to develop the project documentation for the implementation of a new multifunctional building in Žamberk. The building has a partial basement and three floors. The technical facilities and storage space for the residential part of the complex are designed in the basement floor. On the first floor there are commercial spaces for manicure, tobacco shop, hairdresser and cafe. There are also garages on the first floor. In the second and the third floor there are four apartments. The building is designed from ceramic blocks, which are insulated with the contact insulation system ETICS. The ceiling structures are designed as reinforced concrete monolithic slabs. The roofing of the building is a flat roof with a vegetation mixture.
Description
Citation
VÁVRA, T. Polyfunkční dům v Žamberku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student si připravil prezentaci projektu polyfunkčního domu. Prezentace obsahovala popis zájmového území, situaci objektu, popis objektu, dispoziční řešení podlaží, konstrukční systém s popisem materiálů, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: Alternativa svahování? St: pažení. Proč není výtah v budově? Jaká bude cena bytu? Jak jste řešil rohové okno? Jaká je šířka dveří kolárny? Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO