Novostavba bytového domu v Starej Turej

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Predmetom bakalárskej práce bol návrh bytového domu. Práca spočívala v komplexnom návrhu projektovej dokumentácie stavebného objektu, posúdenia objektu z hľadiska stavebnej fyziky a návrh protipožiarneho riešenia. Projekt bol vypracovaný na konkrétnej stavebnej parcele s ohľadom na urbanistické riešenie tak aby sa novo navrhnutý stavebný objekt svojou architektúrou začlenil do okolitej zástavby.
The subject of the bachelor thesis was a design of an apartment building. The work consisted in complex desing project documentation of the construction building, assesment of the building in terms of building physics and the design of the fire solutions. The project was developed on a specific ground plot with regard on an urbanistic design and so that the newly designed construction building fits with its architecture into the surounding buildings.
Description
Citation
VRZALA, L. Novostavba bytového domu v Starej Turej [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student začal obhajobu bakalářské práce prezentací zpracovávaného projektu bytového domu. V rámci prezentace bylo představeno: - Umístění objektu společně bližším popisem vybrané lokality. - Bližší popis dispozičního řešení. - Konstrukční řešení objektu s bližším popisem jednotlivých dílčích konstrukcí. - Materiálové řešení jednotlivých konstrukcí stavby. - Závěrem prezentace student popsal architektonické řešení stavy společně s představením vizualizací objektu. Následně student plynule navázal reakcemi na otázky a připomínky oponenta. - Z důvodu velkého množství dotazů oponenta jsou zaznamenány pouze vybrané z položených. Je střešní vtok navržený na plochých střechách o dimenzi DN70 v souladu s ČSN 73 1901? Jaké riziko hrozí? - Je možné vypouštět zachycené dešťové vody viz východní větev dešťové kanalizace bez předchozí zádrže na pozemku? Kde je dále umístěn odlučovač ropných látek a jak je voda dále využitá či likvidované po svedení do retenční nádrže? - Byl zohledněn maximální sklon vyrovnávací rampy do garáže o sklonu 21% dle normy ČSN 73 6085? Je tento sklon vhodný? - Zdůvodněte použití SDK příčky u oddělení bytů v 1. NP až 3. NP od komunikačních prostor. Jsou akusticky dostatečné? Uveďte požadavky a výpočet. - Jaký typ zárubní je použit v půdorysu 1.S? Je tento typ vhodný do těchto prostor? - Jakým způsobem je řešeno vytápění objektu, odvod spalin a přívod spalinového vzduchu? - Uveďte výhody a nevýhody spádování ploché střechy pomocí betonové spádové vrstvy. Je spád nad komunikačním prostorem dostatečný? Jak je řešena dilatace a kde bude? - Detaily nadpraží, ostění a parapetu na sebe vzájemně nenavazují. Jaká poloha okna je tedy správná, jak je okno kotveno a jak je - Jakým způsobem je z hlediska pB5 řešen prostor "hromadné" garáže a jak byly zohledněny pohonné hmoty automobilů? - Část stavební fyziky je v předloženém rozsahu nedostatečná a nekontrolovatelná. Jak byl stanoven například součinitel prostupu tepla okna a jak je zohledněna při tomto výpočtu například teplota? Uveďte vzorec a popište jednotlivé veličiny. Student zodpověděl položené dotazy a připomínky s některými omyly avšak byla patrná jeho orientace v problematice navrhování pozemních staveb. Většinu vytčených nedostatků buď obhájil nebo uvedl alternativní možnosti řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO