Chladicí zařízení domácího pivovaru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou chladících procesů a návrhu chladícího zařízení pro domácí pivovar. V první části je nastíněn úvod do této problematiky následován návrhem chladícího okruhu a popisem jeho jednotlivých částí. Odhad nákladů je uveden v příloze.
This bachelor thesis deals with the issue of cooling processes and the design of cooling equipment for home brewery. The first part outlines an introduction to this issue, followed by the design of the cooling circuit and a description of its individual parts. Attached is the cost estimate for this device.
Description
Citation
KŘIVÁNEK, F. Chladicí zařízení domácího pivovaru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lubomír Klimeš, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student seznámil zkušební komisi s průběhem řešení, výsledky a závěry své závěrečné práce. V návaznosti na posudek oponenta zodpovídal následující otázky oponenta: 1) Jak se projeví neodpařené chladivo na dopravní účinnosti kompresoru? Hodnocení odpovědi: zodpovězeno 2) Glykol v chladicí nádobě je vychlazován na - 2°C pro účely ochlazení mladiny. Vnitřní nádoba – spilka bude použita podle návrhu i pro kvašení. Jaká bude teplota glykolu pro kvašení? doc. Katolický se doptal na přesnější popis kvašení a určení vychlazovací teploty (bilanční vztahy). Hodnocení odpovědi: částečně zodpovězeno a vysvětleno 3) Chladivo R410a bude od roku 2025 zakázáno. Jaké alternativní chladivo by bylo možné použit v navrženém zařízení a jaký vliv by mělo alternativní chladivo na komponenty okruhu? Hodnocení odpovědi: zodpovězeno V rozpravě k BP byly položeny studentovi dále tyto otázky: prof. Štětina se dotázal: „ Vyplatí se domácí pivovar ?“ Podaný dotaz byl diskutován s ohledem na cenu piva a návratnost tohoto zařízení oproti konzumace piva v hospodě. Hodnocení odpovědi: zodpovězeno doc. Klimeš vznesl dotaz k termostatu na chladícím zařízení. Hodnocení odpovědi: S mírnou nápovědou tazatele zodpovězeno doc. Klimeš dále vytkl některé nedostatky BP a doporučil studentovi správné formální náležitosti práce. Doktor Krejčí vytkl špatnou formulaci, že je vodík inertní .
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO