Architektura extrému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
„Nezbytnost opatřit si potraviny, vybudovat si tábor vzdorující bouřím a přívalům hnala nás všecky k dílu. Vůdce pracoval svorně s námi, ale podmínek tuhých nám neulehčoval. Naopak rozkaz použít při stavbách na místě prken stromků, jež nám bylo v houštinách kácet a zpracovat, znamenal nový kus práce. Někdy unaven vzpomínal jsem s lítostí na domov, zvláště když stále dešť a zachmuřená obloha sklíčily nás nováčky tomu nezvyklé. Co však mne drželo a hnalo kupředu, byl zájem o tuto robinsonádu a má hrdost. Nedal jsem na sobě znát pocitů, jež mnou tehdy prochvívaly. Snesou-li to ostatní, vytrvám rovněž. Povaha má nesnese, abych stál na místě posledním. A hrdost tato pomáhala mi přemoci zženštilost. Tak jsem vzpomínal své začátky skautování a cítil přitom hřejivou radost z klidného vědomí své dnešní zdatnosti.” _Jiří Wolker: Těm, kterým patřím //Cíl projektu Hlavní cíl této práce se shoduje s posláním a účelem spolku Junák – český skaut, z. s.: „Podporovat rozvoj osobnosti mladých lidí v souladu s principy a metodami skautingu.“ //Prostředek Prostředkem pro naplnění hlavního cíle je stavba skautského tábora, do které jsou zapojeny děti. Konkrétně 25 kluků ve věku 7–15 let, kteří jsou členy Líšeňského oddílu 14ka Regulus. Dohromady s dalšími 10 vedoucími jezdí každý rok na tábořiště „Hodíškov“, kde tráví prvních 14 dní letních prázdnin. Stavbě tábora předchází návrh, který je předmětem této práce.
"The need to get food, build a camp resistant to storms and torrents drove us all to work. The leader worked together with us, but did not make the conditions easier for us. On the contrary, the order to use in the construction on the site of tree boards, which we had to cut down and process in the thickets, meant a new piece of work. Sometimes, tired of remorse, I remembered home, especially when the still rain and gloomy sky discouraged us newcomers. However, what kept me going and pushed me forward was the interest in this Robinsonade and my pride. I didn't show the feelings that were shaking through me at the time. If the others can handle it, I will persevere as well. My nature can't stand me standing last. And this pride helped me overcome femininity. So I remembered my beginnings as scouting and felt a warm joy at the calm awareness of my fitness today. ” _Jiří Wolker: To those to whom I belong //Project goal The main goal of this work coincides with the mission and purpose of the association Junák - Czech Scout, z .: "To support the development of young people's personalities in accordance with the principles and methods of scouting." //Means The means to fulfill the main goal is to build a scout camp in which children are involved. Specifically, 25 boys aged 7-15 who are members of the 14th Regulus Líšeň section. Together with 10 other leaders, they go to the "Hodíškov" camp every year, where they spend the first 14 days of the summer holidays. The construction of the camp is preceded by a design, which is the subject of this work.
Description
Citation
VÁLEK, O. Architektura extrému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Marek Štěpán (předseda) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen) MgA. Polák Jiří (člen) MgA. Jonáš Krýzl (člen) Ing. arch. Kristýna Smržová (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO