Mezera v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Práce se zabývá návrhem stavby ve vybrané mezeře - proluce v centru Brna. Hledá využití tohoto v současnosti nevyužitého, nebo nedostatečně využitého prostoru, reaguje na problémy a vztahy v daném místě a snaží se přinést lokalitě přínos. V daném místě je navržen městský šestipodlažní dům, jehož převažující funkcí je bydlení. V parteru nalezneme komerční prostory a vzhledem k tomu, že dům stojí na městském pozemku, také sociální služby - klubovnu a sál. Charakter domu dotváří atrium, které řeší zpřijemnění prostoru uvnitř domu.
The work deals with the design of a building in a selected gap - a gap in the center of Brno. It seeks to use this currently unused or insufficiently used space, responds to problems and relationships in the place and tries to bring benefits to the site. A six-storey town house is designed in the given place, the predominant function of which is housing. On the ground floor we find commercial premises and due to the fact that the house stands on city land, also social services - clubhouse and hall. The character of the house is completed by the atrium, which solves the making of the space inside the house.
Description
Citation
BURIAN, V. Mezera v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Zdeněk Hirnšál (předseda) Ing. arch. Luboš Františák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) Ing. arch. Lenka Kropšová (člen) Ing. arch. Jan Mléčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
- student představil projekt - následná diskuze • zodpovězení otázek oponenta • parkovací dům (zakladač) • dotaz na názor na skloubení intenz. dopravy a navržených bytů • funkčnost průjezdu (kamiony), zás. divadla etc. • smysluplnost atria, orientace obytných místností – norma • dispozice, rozmístění jader • nejasné zakládání, hydroizolace
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO