Mezera v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem vhodné zástavby v proluce na ulici Hvězdová v Brně - Zábrdovicích, oblasti, která spadá do ,,brněnského Bronxu“. Dům s malometrážními byty přispěje k revitalizaci čtvrti, zaplní nevyužité místo, je katalyzátorem oblasti. Dům kde můžete být sami i spolu. Poskytuje svým obyvatelům soukromí. Zároveň dává možnost začlenit se do komunity podobně smýšlejících lidí, kteří mají zájem o komunikaci, dokážou akceptovat podmínky okolního prostředí a chtějí žít s principy dlouhodobé udržitelnosti. Městský dům pro městské lidi, který nabídne prostor pro aktivity i lidem, kteří nejsou residenti.
My bachelor thesis is about designing an appropriate building into a gap on the street in Brno - Zábrdovice. The gap lies in an area known as a „Bronx in Brno“. House with small flats should take part in the revitalization of the area, it will fit in the gap and behave like a catalyst. The house where you can be alone or together. Firstly it respects a privat of its residence. Equally, it gives an opportunity to be part of the community of the same-mindset individuals. People who enjoy conversation with each other, they can accept local conditions and want to live with the principles of sustainable development. The house is open also for other people in the city.
Description
Citation
ŠULÁKOVÁ, H. Mezera v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Zdeněk Hirnšál (předseda) Ing. arch. Luboš Františák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) Ing. arch. Lenka Kropšová (člen) Ing. arch. Jan Mléčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
- představení bakalářské práce studentkou • studentské bydlení • důraz na ekologii (bez parkování) - zodpovězení dotazů oponenta + následná diskuze: • vzduchotechnika – rekuperace, šachty • okna do ulice neotvíravá? • parkování – byl by zakladač v průjezdu • přístup k objektu ve vnitrobloku – potenciál parkovacího domu /zakladače • udržitelnost – beton/cement není udržitelný • záp. fasáda se bude přehřívat
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO