Mezera v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Ve své práci se zabývám návrhem bytového domu v proluce v centru Brna při ulici Kopečná a Husova. Proluka se nachází na relativně hluboké parcele, která je ze severovýchodu, od ulice Husova, vymezena strmým a vysokým svahem (tělesem komunikace mezi hlavním nádražím a Šilingrovým náměstím). Proluka se nachází na frekventovaném místě a je vystavena hluku z ulice Husova. V okolí se vyskytují významné historické a architektonicky cenné stavby. Funkční náplní stavby je bydlení. V návrhu se snažím vhodně reagovat na okolní situaci a té funkčně i provozně stavbu přizpůsobit. Snahou bylo splnit veškeré požadavky daného provozu a vložit novou hodnotu do stávající zástavby.
In my work I deal with the design of an apartment building in a gap in the center of Brno at Kopečná and Husova streets. The gap is located on a relatively deep place, which is bounded on the northeast, from Husova Street, by a steep and high slope (the body of the road between the Main Railway Station and Šilingr Square). The gap is located in a busy place and is exposed to noise from Husova Street. There are important historical and architecturally valuable buildings in the area. The functional content of the building is housing. In the design, I try to respond appropriately to the surrounding situation and adapt the building functionally and operationally. The effort was to meet all the requirements of the housing operation and insert new value into the existing city structure.
Description
Citation
CHOUTKA, J. Mezera v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. PhDr. Pavel Šopák, Ph.D. (předseda) MgA. Svatopluk Sládeček (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. Lucie Žižková (člen) Ing. arch. Jan Foretník, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
- Prezentace studenta - Oponent náměty: cílová kategorie? l pro mladé rodiny- prostory pro setkávání proč není výtah? l jsou navrženy 2 patra nad a 2 patra pod přístupem prostory pro uzamčení kol? l uzamykatelná lávka náklady na realizaci BD? l dle tabulek - Otázky : škoda, že není vizualizace z Husovy ulice jaké jsou vlastnosti sádrové omítky? l vlhkost dává i předává jaký byl důvod pro dveře s prahy? l tlumí, objekt je bez VZT ocenění snahy rozhodit dům ve hmotě problematické dispozice bytů, mírně konstrukční členění umožňuje změnu dispozice i vložení výtahu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO