Mezera v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE ŘEŠÍ NÁVRH BYTOVÉHO DOMU S POLYFUNKCÍ V LOKALITĚ STARÉ BRNO NA ULICI KŘÍŽOVÁ V BLÍZKOSTI MENDLOVA NÁMĚSTÍ. PARCELA ZAUJÍMA CELOU NEZASTAVĚNOU DÉLKU ULICE. SVÝM NÁVRHEM JSEM POČÍTALA S NÁVAZNOSTÍ NA PLÁNOVANOU REVITALIZACI MENDLOVA NÁMĚSTÍ. OBJEKT NAVRŽEN JAKO BYTOVÝ DŮM S ČÁSTEČNOU POLYFUNKCÍ. TATO FUNKCE JE Z DŮVODU UMÍSTĚNÍ V CENTRU MĚSTA NEJVÝHODNĚJŠÍ. VELIKOST BYTŮ JE OPTIMÁLNÍ, DÍKY KTERÝM MŮŽEME UVAŽOVAT NAD VELKOU POPTÁVKOU. V PARTERU JSOU ČÁSTEČNĚ UMÍSTĚNA PROSKLENÁ OKNA PRO OŽIVENÍ ULICE. DALŠÍM BODEM ZÁJMU JE NEOBYČEJNÁ KASKÁDOVÁ FASÁDA, KTERÁ MUŽE PŘITÁHNOUT POHLEDY MÍSTNÍCH I TURISTŮ. O CELKOVÉ HMOTĚ OBJEKTŮ ROZHODOVALO TVAROVÁNÍ SEVERNÍHO ŠTÍTU STÁVAJÍCÍHO DOMU S TŘEMI PLOCHAMI, NA KTERÉ JSEM NAVAZOVALA. KONCEPTEM BUDOVY BYLO VĚJÍŘOVITÉ OTÁČENÍ HMOTY. ABY PARTER NEPŮSOBIL UZAVŘENĚ, JE ČÁSTEČNĚ OTEVŘEN DO VNITROBLOKU, KDE SE NACHÁZÍ VEŘEJNÁ ZELEŇ, REZIDENTNÍ PARKOVÁNÍ A PŘÍSTUP DO BYTŮ PŘES OTEVŘENÉ PAVLAČE.
BACHELOR'S WORK SOLVES THE DESIGN OF AN APARTMENT BUILDING WITH POLYFUNCTION IN THE OLD BRNO LOCATION ON KŘÍŽOVÁ STREET NEAR MENDLOVO SQUARE. THE Plot IS INTERESTED IN THE ENTIRE UNSTOPPED LENGTH OF THE STREET. IN MY DESIGN, I CONSIDERED FOLLOW-UP TO THE PLANNED REVITALIZATION OF MENDLOV SQUARE. OBJECT DESIGNED AS AN APARTMENT BUILDING WITH PARTIAL POLYFUNCTION. THIS FUNCTION IS THE MOST BENEFICIAL DUE TO THE LOCATION IN THE CITY CENTER. THE SIZE OF APARTMENTS IS OPTIMAL, THANKS TO WHICH WE CAN CONSIDER OVER LARGE DEMAND. GLASS WINDOWS FOR STYLE RECOVERY ARE PARTIALLY LOCATED IN THE PARTERY. ANOTHER POINT OF INTEREST IS AN UNUSUAL CASCADE FACADE, WHICH CAN ATTRACT THE VIEWS OF LOCALS AND TOURISTS. THE TOTAL MASS OF THE OBJECTS WAS DECIDED BY THE SHAPING OF THE NORTH SHIELD OF THE EXISTING HOUSE WITH THREE SURFACES TO WHICH I FOLLOWED. THE CONCEPT OF THE BUILDING WAS A FAN ROTATION. SO THAT THE PARTER DOES NOT OPEN, IT IS PARTIALLY OPENED INTO THE INTERIOR BLOCK, WHERE THE PUBLIC GREENERY, RESIDENT PARKING AND ACCESS TO THE APARTMENTS ARE THROUGH OPEN GALLERY.
Description
Citation
NOVOTNÁ, K. Mezera v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. PhDr. Pavel Šopák, Ph.D. (předseda) MgA. Svatopluk Sládeček (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. Lucie Žižková (člen) Ing. arch. Jan Foretník, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
- Prezentace studentky - Oponent náměty:autorka uvádí, že bude využívat teplo tvořící se na dvojité fasádě, s jakou technologií je uvažováno? l vysvětlila - Otázky : vycházela jste z dopravního řešení? l uvažovala se současným stavem komunikace provokuje styk s domem na mendlově náměstí l nechtěla dům dotahovat do konce, ale fasádou uzavřít fasáda působí hi-tech, ale je to pavlačový dům
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO