Vize pro Krnov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Projekt představuje architektonicko urbanistické řešení pro budoucí strategii rozvoje lokality v blízkosti hlavního náměstí města Krnova. Forma bydlení v zeleni, koncept tomuto sídlu blízký, je hlavním motivem práce. Zastavěním stávající brownfieldové plochy se snažím o zahuštění městské struktury a podporu využití dalších vztahů mezi veřejným prostorem i soukromými a poloveřejnými objekty. Přiměřený vztah budov a otevřenost takové struktury považuji za smysluplný pro iniciaci strategie rozvoje Krnova v budoucnosti.
The Bachelor thesis represents an architectural and urban solution for future development strategy in the vicinity of the main square in Krnov. The concept of living in the countryside, which is familiar to this residence, is a main topic of the work. By building in the existing brownfield area, I try to thicken the urban structure and support the use of other relationships between public space, private space and semi-public buildings. I consider the appropriate relationship of the buildings with the openness of such a structure meaningful for the initiation of Krnov's development strategy in the future.
Description
Citation
DVOŘÁKOVÁ, D. Vize pro Krnov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Radek Suchánek, Ph.D. (předseda) doc. PhDr. Pavel Šopák, Ph.D. (člen) Ing. arch. Hana Maršíková (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen) Ing. arch. Vítězslav Nový (člen)
Date of acceptance
Defence
- studentka prezentuje svoji práci: historie, urbanismus, situace a další - výklad doplňuje o znázornění místa na fyzickém modelu - představení projektu a jeho dílčích částí – směřování do menšího měřítka - posudky vedoucího a oponenta – studentka reaguje na námitky - studentka má připravené pokračování prezentace pro podporu argumentů - komise se ptá – zaniklé rameno řeky skrz pozemek – návaznost? - parkování proč nedát pod zem? - studentka nepředpokládá větší vytíženost města/místa - komise by stále upřednostnila podzemní parkování - dotaz na arch. Jazyk, proč keramický obklad
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO