Vize pro Krnov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Krnov je příhraniční sídlo na severu Moravy, v podhůří Jeseníků. Živé město s bohatou historií, známé mísením několika etnických kultur a dopadem sociálně politických i ekonomických změn. Zejména v posledních letech také město s významnou aktivitou různorodých komunit, ambicí samosprávy i obyvatel samotných využít potenciálu kvalitního života společenského, kulturního, rodinného, zdravého, a v blízkosti přírody. Přesto, že se v samotné struktuře sídla vrství mnohdy komplikovaně architektura s funkcí obytnou, kulturní, církevní i architektura opuštěných brownfieldů bývalého průmyslu pro historii Krnova tak typického ještě v nedávné době.
Krnov is a city located in Northern Moravia which lays at a foothill of Jeseníky. It is a lively city with a rich history known for its multiculturalism. This fact has had a major political, social and economic changes. Mostly in recent years there has been an increase in a number of activities of various communities, and ambitions of municipality and locals to get improve the quality of culture, family and healthy living near country side. Despite the fact that in the urban structure the distribution of function of residential, cultural, sacral, and industrial architecture it is typical for krnov history.
Description
Citation
KUKLOVÁ, T. Vize pro Krnov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Radek Suchánek, Ph.D. (předseda) doc. PhDr. Pavel Šopák, Ph.D. (člen) Ing. arch. Hana Maršíková (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen) Ing. arch. Vítězslav Nový (člen)
Date of acceptance
Defence
- představení práce studentky, proč a jak postupovala při navrhování - hmotově-prostorové řešení je popsáno na fyzickém modelu - vysvětlení menších skleníků v návrhu - dispozice v kontextu okolní zástavby - výškové respektování stávající vily - odůvodnění fasád – návaznost na prům. objekt a odlišené nároží - posudky a reakce - studentka přesvědčivě reaguje na produkční funkcí skleníků - připouští možné další prozkoumání alternativ - diskuse - proč uskakovat s fasádou od uliční čáry = kontextualita - zamyšlení komise nad volbou vertikálních komunikací, obecně - komise vybízí k větší odvážnosti v typologii a možné další práci s hmotami
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO