Vize pro Krnov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Radnice a knihovna, dvě budovy ovlivňující každodenní život města. Radnici vnímáme jako střed města ať už ve smyslu geografickém nebo společenském. Mělo by to být místo živé a tepající po celý den. Knihovna je oproti tomu místem odpočinku a studia. Tyto dva protiklady jsem spojila do jednoho vzájemně se doplňujícího navrhovaného celku. Cílem bakalářské práce je návrh zastavění nárožní parcely nacházející se v užším centru města Krnov. V návrhu pracuji s dvěma hmotami, které dotvářejí městský blok a vytvářejí mezi sebou svůj vlastní veřejný vnitroblok. Navazuji na stávající průchody na hlavní náměstí a doplňuji stávající zeleň. Koncept přináší do lokality život, dotváří centrum města a jeho celkový výraz.
City hall and library, two buildings influencing the daily life of the city. We perceive the town hall as the center of the city, either in a geographical or social sense. It should be a place alive and throbbing all day. The library, on the other hand, is a place of rest and study. I have combined these two opposites into one complementary proposed whole. The aim of the bachelor's thesis is to design a corner plot located in the center of Krnov. In the design, I work with two materials that complete the city block and create their own public courtyard. I build on the existing passages to the main square and complement the existing greenery. The concept contributes to the place of life, completes the city center and its overall expression.
Description
Citation
VAŠKOVÁ, V. Vize pro Krnov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Radek Suchánek, Ph.D. (předseda) doc. PhDr. Pavel Šopák, Ph.D. (člen) Ing. arch. Hana Maršíková (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen) Ing. arch. Vítězslav Nový (člen)
Date of acceptance
Defence
studentka začíná rozebráním kontextu a parcely - uvádí důvody její koncepce včetně podkladních informací a skic - hmotově-prostorové řešení návrhu včetně postupu tvorby - stěžejní pojmy: otevřenost, racionalita, spiritualita, život - čtení posudků - studentka má připravené pokračování své prezentace, aby na otázky mohla odpovědět včetně grafického zobrazení - diskuse - rozmístění hmot a respektování uliční čáry - studentka – odskočení je z důvodu dopravního - výšky uličních říms, vztah nižší knihovny k nárožní hmotě - možné přehřívání – návrh obsahuje automatické rolety
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO