Statické řešení válcové prefabrikované retenční nádrže

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na statické řešení válcové prefabrikované retenční nádrže. Výpočet vnitřních sil je proveden pomocí programu SCIA Engineer. Na velikosti vnitřních sil je navržena výztuž. Dílce nádrže jsou posouzeny na mezní stav únosnosti a mezní stav použitelnosti. Dále je posouzeno napětí v základové spáře a je proveden posudek na vyplavání nádrže. Součástí práce je výkres skladby a výkresy tvaru a výztuže prefabrikovaných dílců.
This bachelor's thesis is focused on a static solution of cylindrical prefabricated retention tank. The calculation of internal forces is made by software SCIA Engineer. Reinforcement is designed according to the magnitude of the internal forces. The tank elements are assessed for the ultimate limit state and the serviceability limit state. Furthermore the stress in the foundation base is assessed and ground water is assessed too. Part of the thesis is drawing of structure, formwork drawing and reinforcement drawing of prefabricated elements.
Description
Citation
ČERVENÁ, A. Statické řešení válcové prefabrikované retenční nádrže [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Zich, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Dorde Čairović - tajemník, Ing. Pavlína Zlámalová - tajemník, Ing. František Girgle, Ph.D. - člen, Ing. Vojtěch Kostiha, Ph.D. - člen, Ing. Dorde Čairović - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce před komisí a následně reagoval na připomínky oponenta. Dotazy k bakalářské práci: doc. Zich – V čem je příčina změna polohy bodu 5 interakčního diagramu? – studentka odpověděla doc. Zich – Na co mají vliv spodní konzoly u stěn retenční nádrže? – studentka odpověděla Ing. Šimůnek – Jaký je detail ozubu s použitím pryžového těsnění a máte posudek tohoto detailu? – studentka odpověděla Ing. Šimůnek – Posuzovala jste fázi výroby a manipulační úchyty? – studentka odpověděla doc. Zich – Jaký je postup výroby retenčních nádrží? – studentka odpověděla doc. Zich – Dělá se vodní zkouška před zasypáním retenční nádrže? – studentka odpověděla
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO