Návrh a posouzení dílčích částí nosné ŽB konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem nosných železobetonových konstrukcí v rodinném domě. Konkrétně se jedná o stropní desku nad suterénem, vnitřní průvlak P4, vnější průvlak P6 nad garážovými vraty a schodiště v rámci jednoho patra. Pomocí programu Dlubal RFEM 5.24 byl vytvořen model a stanovení vnitřních sil. Výsledkem práce je statický výpočet, výkresy tvaru a výztuže, jenž byly provedeny v programu ArchiCAD 20.
The bachelor thesis deals with the design of load carrying reinforced concrete structures in a family house. Particulary, it concerns the floor slab above the basement, the internal beam P4, the external beam P6 above the garage door and the staircase within one floor. With help of Dlubal RFEM 5.24, a model was created and the internal forces were determined. As a result of the work, shape and reinforcement drawings were performed in ArchiCAD 20 and the static calculation.
Description
Citation
NOVOTNÝ, T. Návrh a posouzení dílčích částí nosné ŽB konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Zich, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Dorde Čairović - tajemník, Ing. Pavlína Zlámalová - tajemník, Ing. František Girgle, Ph.D. - člen, Ing. Vojtěch Kostiha, Ph.D. - člen, Ing. Dorde Čairović - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce před komisí a následně reagoval na připomínky oponenta. Dotazy k bakalářské práci: doc. Zich – Co se děje s konstrukcí, když redistribuujeme momenty nad podporou? – student odpověděl s dopomocí Ing. Girgle – Jak jsou uloženy jednotlivá žebra na podporové konstrukci? – student odpověděl doc. Zich – Proč v průběhu posouvajících sil klesá hodnota v podpoře? – student odpověděl Ing. Girgle – Jak jsou modelovány podpory deskové konstrukce? – student odpověděl doc. Zich – Z jakého materiálu jsou vyhotoveny příčky? – student odpověděl doc. Zich – Jak je počítáno a uloženo schodiště? – student odpověděl s dopomocí Ing. Girgle – Šlo by uložení schodiště udělat jinak, než je řešení v práci a jak by se provádělo? – student odpověděl s dopomocí
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO