Využití umělé inteligence jako podpory pro rozhodování v podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá vytvořením automatického obchodního systému pro trh s cizími měnami s použitím umělé inteligence a prvky technické analýzy. Ve vlastním návrhu řešení je nejprve pomocí fuzzy logiky vybrána vhodná brokerská společnost pro obchodování a testování. Pro výběr měnových párů pro testování strategie je použito shlukování pomocí samo-organizující se mapy. Konkrétní AOS je vytvořen v platformě MetaTrader 4 s využitím programovacího jazyka MQL4 a knihovny FANN pro tvorbu umělých neuronových sítí.
Diploma thesis deals with the creation of an automated trading system for foreign exchange market with the usage of artificial intelligence and elements of technical analysis. In the custom solution design a brokerage company for trading and backtesting is selected with the help of fuzzy logic. For selecting currency pairs for backtesting the strategy on is used method of clustering called self-organizing map. The particular ATS is created in MetaTrader4 platform with the usage of a programming language MQL4 and a FANN library for creating artificial neural networks.
Description
Citation
ŠLEMENDA, D. Využití umělé inteligence jako podpory pro rozhodování v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (místopředseda) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen) Mgr. Martina Bobalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Otázky od oponenta - zodpovězeno doc. Doskočil - Proč jste se rozhodl dělat výběr brokera na základě fuzzy logiky a jak jste postupoval? - zodpovězeno doc. Doskočil - Modeloval jste fuzzy logiku v Matlabu? Jaké znáte metody multikriteriálního rozhodování? - zodpovězeno Ing. Ondrák - Zvěřil byste svoje peníze Vámi navrženému systému? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO