Implementace nástroje pro řízení kybernetické bezpečnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na implementaci softwarového nástroje pro zvýšení efektivity řízení kybernetické bezpečnosti. Nástroj je implementován ve společnosti připravující se na zařazení do kritické informační infrastruktury. Na základě požadavků zadavatele je vybrán vhodný nástroj řízení kybernetické bezpečnosti. Následně navrhuji metodiku implementace nástroje, kterou vzápětí aplikuji. Výstupem práce je implementovaný nástroj, analýza rizik a ze zákona povinná bezpečnostní dokumentace.
The thesis is focused on the implementation of a software tool to increase the effectiveness of cyber security management. The tool is implemented in a company preparing to be classified as a part of critical information infrastructure. Based on the customer's requirements, a suitable cyber security management tool is selected. Subsequently, I propose a methodology for implementing the tool, which I immediately apply. The output of the work is an implemented tool, risk analysis and security documentation required by law.
Description
Citation
STRACHOVÁ, Z. Implementace nástroje pro řízení kybernetické bezpečnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Sedlák (člen) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) Ing. Matej Zápotočný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-18
Defence
Otázky vedoucího Lze považovat aplikaci SW nástroje pro řízení kybernetické bezpečnosti provozovaném v cloudovém prostředí za bezpečnostní riziko? Zodpovězeno Otázky oponenta 1. Domníváte se, že by bylo možné řešit řízení kybernetické bezpečnosti bez pomoci specializovaného SW popisovaného v diplomové práci, např. v MS Excel? Zodpovězeno Ing. Matej Zápotočný, Ph.D.: Proč měla pandemie COVID-19 vliv na zdržení celého projektu? Zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO