Legislativa ochrany životního prostředí a možnosti využití odpadů jako druhotné suroviny se zaměřením na recyklaci PET lahví

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem této bakalářské práce je analýza recyklace plastů a analýza recyklačního procesu PET lahví ve společnosti PETKA CZ, a.s., kde jsem po dobu studia vykonával svou praxi. V neposlední řadě se práce zabývá způsoby, jak se získává vstupní materiál pro výrobu recyklátu z PET lahví, hospodařením s plastovým odpadem, návrhy na zlepšení ve výrobě tohoto podniku a zároveň možnostmi, jak snížit odpadovost při výrobě recyklátu. Dále tato práce popisuje legislativní úpravu ochrany životního prostředí, všeobecné principy recyklace, jak se recyklát společnosti PETKA CZ, a.s. v současné době využívá a zároveň, jak bychom mohli tento recyklát využít v budoucnosti.
The aim of this bachelor's thesis is to analyze the recycling of plastics and the analysis of the recycling process of PET bottles in the company PETKA CZ, a.s. In the last analysis of the work influencing the ways to obtain input material for the production of recycling from PET bottles, management of plastic waste, proposals for improving the production of this company and at the same time the possibilities of reducing waste in the production of recycling. Furthermore, this work describes the legislative regulation of environmental protection, general principles of recycling, how to recycle the company PETKA CZ, a.s. It currently determines and at the same time how we could recycle this to use in the future.
Description
Citation
HEJL, M. Legislativa ochrany životního prostředí a možnosti využití odpadů jako druhotné suroviny se zaměřením na recyklaci PET lahví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Veselý, CSc. (místopředseda) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. Marcel Rolf Pfeifer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. - Jaká je úroveň recyklace plastových odpadů v ČR? Zodpovězeno. Jak je na tom kapacitně ve vztahu k recyklaci plastů ČR, EU? Částečně zodpovězeno. Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. - V návrhové části uvádíte simulace, predikce a vývoj nákladů a tržeb v dalších letech. Na základě jakých podkladů jste tuto část zpracoval? Zodpovězeno. doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. - V práci nemáte vymezen problém a metodiku řešení práce, odůvodněte. Částečně zodpovězeno. Ve které části práce máte uvedeny výstupy analýzy? Zodpovězeno. V práci máte uvedený nesouhlas se zveřejněním práce. Vy jste však nežádal o odložení zveřejnění. Proces zveřejnění práce probíhá jiným způsobem. Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. - Ve vztahu ke zdrojům, pracoval jste s citační směrnicí? Částečně zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO