Kritická analýza cenové tvorby na nedokonale konkurenčním trhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce objasní pojmy jako monopol, oligopol a cenová diskriminace. Následně bude provedena analýza cenové tvorby vybrané firmy. Výsledkem práce bude návrh řešení pro zvýšení poptávky po službách a zároveň dosažení vyšších tržeb.
This thesis clarifies terms such as monopoly, oligopoly and price discrimination. Subsequently an analyse of the price making of the selected company will be performed. The result of the thesis will be proposal a solution to increase the demand for services and at the same time achieve higher sales.
Description
Citation
TUTKOVÁ, L. Kritická analýza cenové tvorby na nedokonale konkurenčním trhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Kupčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Mgr. Helena Musilová (člen) Ing. Martina Pivodová (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Otázky vedoucího: Jakým způsobem budete své návrhy implementovat? - odpovězeno Otázky oponenta: 1. Myslíte si, že v budoucnu budou multikina fungovat jako dosud nebo částečný přechod na digitalizaci je nemine? - odpovězeno 2. Nedojde díky online platformě k velkému poklesu počtu návštěvníků kin tím pádem poklesu tržeb ze vstupenek a občerstvení a vlastně postupný útlum a možná i zánik multikin? - odpovězeno 3. Zamýšlela jste se i nad variantou sledování filmů na více zařízeních, jako to má například Netflix? - odpovězeno Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA: Chápu to správně, že téměř nic co jste popsala v teoretické části jste v praktické části nevyužila? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO