Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá porovnaním zdanenia príjmov fyzických osôb v Českej a Slovenskej republike. V teoretickej časti je vymedzená daň, dôležité pojmy, ktoré s ňou súvisia a jednotlivé daňové systémy v oboch krajinách. Analytická časť pozostáva z príkladov na základe, ktorých sa porovnáva a vyhodnocuje zdanenie v Česku aj Slovensku. Na základe výsledkov sú v poslednej časti navrhnuté riešenia. Na záver je vyhodnotené, ktorá krajina je vhodnejšia pre fyzickú osobu.
This bachelor thesis deals with the comparison of personal income taxation in the Czech and Slovak Republics. The theoretical part defines the tax, important concepts related to it and individual tax systems in both countries. The analytical part consists of examples on the basis of which taxation in the Czech Republic and Slovakia is compared and evaluated. Based on the results, solutions are proposed in the last part. Finally, it is evaluated which country is more suitable for a natural person.
Description
Citation
HAUPTMANOVÁ, T. Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Ing. Michala Strnadová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D.: Čemu přisuzujete časté změny v zákoně o dani z příjmů v ČR i SK? Pokud byste mohla volit stát, kde budete zdaňovat, který byste zvolila? Odpovězeno. prof. Ing. Mária Režňáková, CSc.: Jaká další kritéria ovlivňují nastavení daní kromě politické situace? Odpovězeno. Ing. Michala Strnadová, Ph.D.: Navrhovala jste snížení daní, myslíte si, že je to aktuálně možné? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO