Porovnání webových rozšíření zaměřených na bezpečnost a soukromí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá představením a porovnáním dostupných seznamů sledovacích prvků a webových rozšíření zaměřených na bezpečnost. Dále pojednává o nebezpečí, kterému je uživatel každodenním prohlížením internetu vystaven a před kterým jej rozšíření chrání. Součástí práce je návrh a implementace testovacího prostředí zaměřeného na porovnání služeb poskytnutých rozšířením. Cílem práce je porovnat na trhu dostupná rozšíření se zaměřením na bezpečnost a soukromí, nastínit všednímu uživateli rizika související s pohybem po internetu a doporučit mu konkrétní rozšíření v závislosti na jeho potřebách.
This work concerns the introduction and comparison of available filter lists and security and privacy web extensions. Furthermore, it describes the dangers the user is facing while browsing the internet and outlines the risks said web extensions are meant to protect the user from. This work involves the design and implementation of a testing environment created with the purpose of comparing said web extensions. The aim of this work is to compare security and privacy web extensions currently available on the market and to to shed light on the risks of internet browsing to an everyday user with the intend to recommend optimal web extensions based on their needs.
Description
Citation
PETRÁŇOVÁ, J. Porovnání webových rozšíření zaměřených na bezpečnost a soukromí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: V práci jste použila několik metrik pro porovnání jednotlivých bezpečnostních rozšíření. Jak byste seřadila použité metriky dle významnosti? Jaké jedno nebo dvě rozšíření zaměřené na ochranu soukromí a bezpečnost byste na základě Vašeho testování doporučila běžnému uživateli?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO