Předvolební kalkulačka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je poskytnout jednoduchý a intuitivní nástroj pro ověření podobnosti politických názorů se skutečnými názory politiků. Není zde prostor na populismus, či nepravdy. Data ze skutečných a již provedených hlasování jasně prozradí, zda politik dostál svým předvolebním slibům a hlasoval dle očekávání. Základní funkcí je umožnění uživateli hlasovat u již existujících hlasování z poslanecké sněmovny a následné zobrazení jeho shody s jednotlivými poslanci a stranami. Kromě toho je cílem také umožnit běžným lidem vyjádřit svůj názor, k tomuto účelu má každý registrovaný uživatel možnost přidat komentář, či hodnocení ve formě až pěti hvězdiček, ke každému poslanci. Aplikace také nabízí stručný a přehledný seznam všech poslanců a schůzí v tomto volebním období.
The aim of this thesis is to provide an easy and intuitive tool for checking similarity of political views with real politicians. Here is no possibility for populism or lies. The raw data from the real and already held votes will clearly reveal whether the politician kept his pre-election promises and voted as expected. The basic function is to allow the user to vote in existing votes from Chamber of Deputies and the subsequent display of his match percentage with individual politicians and parties. Another aim is to allow ordinary people to express their opinions, for this purpose each registered user has the opportunity to add a comment or stars rating to each Chamber of Deputies member.
Description
Citation
MAJERECH, T. Předvolební kalkulačka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO