Modelování a analýza řízení samočinně parkujícího vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá samočinně parkujícími vozidly a jejich chováním. Popisuje různé stupně automatizace parkování a s tím spojené technologie. Zabývá se kinematickým modelem vozidla a různými způsoby reprezentace pohybu. Shrnuje základní modelovací nástroje a věnuje se především nástroji UPPAAL SMC, ve kterém je následně vytvořen model samočinně parkujícího vozidla a jeho okolí, jehož implementace je v práci popsána. V závěru práce je vytvořený model podroben analýze pomocí metody statistického ověřování modelu a následně je zkoumán vliv hustoty provozu.
This bachelor thesis deals with self-parking vehicles and their behavior. It describes the levels of parking automation and related technologies. It describes the kinematic model of the vehicle and various ways of representing movement. It summarizes the basic modeling tools and focuses mainly on the UPPAAL SMC tool, in which a model of a self-parking vehicle and its surroundings is subsequently created. Its implementation is described in the work. At the end of the work, the created model is analyzed by using the method of statistical model checking of the model and then examines the effect of traffic density.
Description
Citation
KRUCINA, M. Modelování a analýza řízení samočinně parkujícího vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (člen) Ing. Vojtěch Mrázek, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Jaký je prosím význam číselných parametrů (např. 1000, 200 a podobně) v dotazech jako 5.1 a 5.2? Můžete prosím trošku přiblížit význam obrázků v příloze A.1? V technické zprávě je o tomto pouze stručná zmínka v odstavci na začátku kapitoly 5.2. Komise, například: Jak se volí parkovací místo. Komise, například: Jak jste reprezentoval parkoviště a polohu vozidla?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO