Aplikace pro vizualizaci obrazů v rozšířené realitě na iOS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá rozšírenou realitou na mobilných zariadeniach spoločnosti Apple so zameraním na vizualizáciu obrazov na vertikálnych plochách. Na začiatku práce sú popísané technológie spojené s rozšírenou realitou, vývojom mobilných a serverových aplikácií v programovacom jazyku Swift. Na týchto technológiách je následne založený návrh a implementácia výslednej aplikácie a prislúchajúceho webového serveru. Práca popisuje celý proces vývoja od návrhu užívateľského rozhrania, cez implementáciu a testovanie, až po výslednú aplikáciu a webový server. Výsledkom je systém  klient-server umožňujúci zobrazovanie obrazov v rozšírenej realite pomocou mobilnej aplikácie.
This bachelor thesis deals with augmented reality on mobile devices made by Apple with focus on visualization of images on vertical plane. At the beginning of the thesis, reader is informed about technologies related to augmented reality and development of mobile and web applications in Swift programing language. Based on these technologies, mobile application and web server is designed and implemented. The thesis describes whole process of development starting with designing of UI, continuing with implementation and testing and finishes with working mobile application and web server. The resulting client-server system enables user to visualize paintings in augmented reality using mobile app.
Description
Citation
MENSÁK, S. Aplikace pro vizualizaci obrazů v rozšířené realitě na iOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a k nim doplňující otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Na kom byla Vaše aplikace testována? Měli testeři předchozí zkušenosti s podobnými aplikacemi? Testoval jste Vaši aplikaci s finální verzí UI? Jaké byly výsledky testování? Jak vhodné je Vámi navržené ovládání pomocí gest? Jak dobře pracuje Vaše aplikace při pohybu po scéně? Obsahuje Vaše aplikace možnost úpravy pozice obrazu? Jak je vyřešen případ kdy se uživatel snaží posunout obraz mimo detekovanou plochu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO