Databáze pro genealogické modely

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto práca, ktorá rozširuje projekt DEMoS, pojednáva o riešení problému efektívneho ukladania genealogických modelov do databázy. Pre tento účel sú porovnané rôzne druhy a konkrétne riešenia databázových systémov za účelom nájdenia toho najvhodnejšieho. Po zvolení vhodného riešenia je v systéme vytvorená štruktúra na ukladanie genealogických záznamov. Riešenie kladie dôraz na zníženie redundancie dát oproti pôvodnému systému na ukladanie osôb projektu DEMoS. Práca poskytuje tento systém zabalený do webového užívateľského rozhrania pre praktickú možnosť začlenenia do projektu DEMoS, ako aj pohodlnú prácu s databázovým systémom.
This work, which extends the DEMoS project, deals with solving efficient storage of genealogical models in the database. For this purpose, different types and specific solutions of database systems are compared to find the most suitable one. After selecting the right solution, a structure for storing genealogical records is created, emphasizing the reduction of data redundancy compared to the original system for storing people in the DEMoS project. The work provides this system with a web user interface for the practical possibility of integration into the DEMoS project and convenient work with the database system.
Description
Citation
VANKA, M. Databáze pro genealogické modely [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Na straně dvacet dva používáte výraz rodostrom. Mohl byste popsat, co je to rodostrom a jestli grafy, které genealogický model reprezentují, musí být vždy stromy? Jsou genealogické modely nějak omezené co se týče rolí, ve kterých osoby vystupují a vztahů, které osoby mezi sebou mohou mít?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO