Realizace elektronického laboratorního modelu pro praktickou výuku metod zpracování signálu a identifikace dynamických systémů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá návrhem elektronického modelu pro výuku mechatronických předmětů. Jádro modelu je tvořeno RLC-obvodem a je umístěno na DPS, jejíž další části společně s měřící kartou zprostředkovávají komunikaci s prostředím Matlab. V práci je popsán postup návrhu, simulace, výroba a testování modelu. Výsledkem je funkční výukový model a několik navržených výukových úloh s řešením.
This thesis deals with design of electronic laboratory model for teaching mechatronic subjects. The main part of the model consists of a RLC-circuit embedded in PCB. Other parts of PCB and data acquisition card mediate communication with Matlab environment. In the thesis the progress of design process, simulation, manufacture and model testing is described. The results are functioning educational model and several educational tasks, for which the solution are presented.
Description
Citation
GAMBA, J. Realizace elektronického laboratorního modelu pro praktickou výuku metod zpracování signálu a identifikace dynamických systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) mjr. Ing. Václav Křivánek, Ph.D. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) Ing. Josef Ferda (člen)
Date of acceptance
2021-06-18
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svou diplomovou práci. Poté byly předneseny posudky a student odpověděl na otázky oponenta. Následně proběhla diskuze se členy komise vztahující se k diplomové práci, při které byly položeny následující dotazy: Lze vyrobenou DPS tedy použít pro výuku? (zodpovězeno) V závěru práce zmiňujete často, že „my“ jsme udělali, jde tedy pouze o vaši práci, nebo šlo o práci v týmu? (zodpovězeno)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO