Riviéra vzletná!

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práce se zabývá doplněním mozaiky regionálního města Frýdku-Místku o novou lokální vizi pro sídliště Riviéra. Konkrétní zaměření oblasti intervencí se váže převážně k brownfieldu bývalé přádelny. Tento prostor přiléhá svou východní stranou k Janáčkovu parku, který je rovněž začleněn do urbanistického celku sídliště, avšak obohacuje modernistickou situaci o kvalitně artikulovaný a udržovaný veřejný prostor. Oplocený areál brownfieldu naopak tvoří barikádu městskému životu, ač se nachází ve velmi frekventované části Místku. Aspirací projektu je rozklíčování potencíálu nezastavěného území v nitru města.
The diploma thesis concerns the replenishment of the urban mosaic of Frýdek-Místek regional town in the Czech Republic. A new local vision for the Riviéra housing estate is to be set. The intervention area spirals around the brownfield of a former spinning factory, which is included into the modernist urban area. The brownfield neighbours with the Janáček park, which is standing out in the surroundings in the means of the articulation and condition of the public space. The fenced areal, on the other hand, forms a barrier to the urban life. The aspiration of the project is to unscramble the potential of the unbuilt area within the vivid part of the town.
Description
Citation
KYSELA, V. Riviéra vzletná! [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Martin Laštovička (předseda) Ing. arch. Págo Tomáš (člen) Ing. arch. Lenka Kropšová (člen) Ing. arch. Iveta Ludvíková (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen)
Date of acceptance
Defence
Student odprezentoval svou práci. Následně reagoval na témata a dotazy vzešlí z posudků. Student poměrně uspokojivě reagoval na dotaz ke vztahu návrhu k jeho okolí. Komise vznesla pochybnosti ohledně požárních předpisů. Student uspokojivě reagoval na dotaz k analytické části.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO