Konverze bývalé textilní továrny v Brněnci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Návrh diplomové práce se zabývá komplexem bývalé textilní továrny v Brněnci. Tento tovární areál má, vzhledem k událostem, které se zde staly, vysokou historickou hodnotu. Objekty původní textilní továrny je nutno zajistit a opravit, jelikož se v průběhu let kvůli nečinnosti majitelů upadly do neudržitelného stavu. Hlavní myšlenkou diplomové práce je vytvořit návrh propojující původní zástavbu s novotvary. V důsledku tak vznikne potřebné centrum Brněnce s novými funkcemi oslavujícími historii daného místa a zároveň přispívajícími k rozvoji obce a vytvoření nových pracovních příležitostí.
The main goal of the diploma thesis deals with the complex of the former textile factory in Brnenec. This factory complex has a high historical value due to the events that took place here. The buildings of the original textile factory need to be ensure and repaired, as they have fallen into unsustainable conditions over the years due to the owners' inaction. The main idea of the diploma thesis is to create a proposal that connect the original buildings with new creations. As a result, the necessary center of Brněnec will be created with new functions commemorating the history of the place and at the same time contributing to the development of the village and the creation new job opportunities.
Description
Citation
KOTEK, P. Konverze bývalé textilní továrny v Brněnci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (předseda) Ing. arch. Martin Šikula (člen) Ing. arch. Zdeněk Pospíšil (člen) Ing. arch. Lubomír Kipila (člen) Ing. arch. Oldřich Navrátil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO