Centrum prevence, Masarykův onkologický ústav v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá umístěním a návrhem Centra prevence a rozšířením Kliniky radiační onkologie v areálu Masarykova onkologického ústavu v Brně /dále jen MOU/. Parcela se nachází na jižním svahu Žlutého kopce, pozemky MOÚ jsou ohraničené ulicemi Roubalova a Tomešova. V současnosti jsou na pozemcích dvě nevyužívané budovy, které dříve sloužily jako Transfúzní stanice a ústřední knihovna. Navrhované Centrum prevence je doplněno lůžkovým oddělením pro mobilní pacienty, zázemím zdravotního personálu, protonovým centrem a pronajímatelnými prostory. Návrh Centra prevence a jeho blízkého okolí by měl přispět k vytvoření příjemného a vstřícného prostředí, které by se mělo stát jakýmsi posvátným prostorem k ochraně a péči o zdraví. Práce navazuje na dopravní řešení a plánovanou výstavbu na sousedních pozemcích města podle budoucího územního plánu města Brna a navazujících územních i regulačních studií nově plánované obytné čtvrti na jižních svazích Žlutého kopce.
The aim of this thesis is to determine a position and a design for a Preventive Care Center at the Masaryk Memorial Cancer Institute in Brno (MOÚ) as well as to expand the existing Clinic of Radiation Oncology building at the same premises. The plot of land is located at a South-facing slope of Žlutý kopec, with the MOÚ land being enclosed by the Roubalova and Tomešova street. At the land, there are two buildings currently not in use which used to house a regional blood transfusion center coupled with a main building of the town library. The Preventive Care Center concept includes an inpatient ward for mobile patients, medical staff facilities, a proton therapy center, and space for rent. The design of the Preventive Care Center and its immediate surroundings should promote a pleasant and welcoming environment which could serve as a sanctuary area for health protection and prevention. This paper follows from the traffic solution and the development planned for the surrounding municipal premises based on the future Brno spatial plan and subsequent spatial and regulatory studies of newly planned residential area on the southern slopes of Žlutý kopec.
Description
Citation
BARTLOVÁ, L. Centrum prevence, Masarykův onkologický ústav v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Jitka Ressová (předseda) Ing. Miroslav Pospíšil (člen) Volf Petr (člen) MgA. Ing. arch. Vojtěch Jemelka (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO