Vodojemy - Brno, Žlutý kopec

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Náplní práce je návrh na nové využití tří bývalých podzemních vodojemů a jejich území na Žlutém kopci v Brně. Hlavním cílem předdiplomového projektu bylo určení využití vodojemů, z něhož vychází urbanistický návrh na tento provoz. V urbanistické části jsou řešeny návaznosti, vstupy do území, využití stávajících objektů a celkové využití území. V samotném návrhu je řešen objekt informačního a návštěvnického centra, který umožňuje přístup do nejstaršího a nejmladšího vodojemu. Návrh objektu využívá různé výškové úrovně v území a propojuje úroveň ulice s úrovní parku.
The task was to design a new use for three former underground reservoirs on Žlutý kopec in Brno and its area. The main goal of the pre-diploma project was to define the use of reservoirs, which is reflected in the urban design. Connections, entrances to the area, the use of existing buildings and overall use of the area is part of the urbanism part. The main design itself contains the building of the information and visitor center, which allows access to the oldest and youngest reservoir. The design of the building uses different height levels in the area and connects the street level with the park level.
Description
Citation
NAVRÁTIL, Z. Vodojemy - Brno, Žlutý kopec [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. David Prudík (předseda) Ing. arch. Kristýna Smržová (člen) Ing. arch. Klára Steinhauserová (člen) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO