Design lehkého tandemového válce s elektrickým pohonem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá designem lehkého tandemového válce s elektrickým pohonem. Výsledný design stroje je navržen s ohledem na poznatky z designérské a technické rešerše a nedostatky současných válců. Cílem práce je návrh designu válce, který bude respektovat ergonomické požadavky obsluhy.
The master thesis deals with the design of a light tandem roller with an electric drive. The final design of the machine is designed in regard to the knowledge from design and technical analysis and the shortcomings of current rollers. The purpose of this work is to design a tandem roller which will respect the ergonomic requirements of the operator.
Description
Citation
PAŠKA, T. Design lehkého tandemového válce s elektrickým pohonem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (místopředseda) Mgr. Michal Trávníček (člen) doc. MgA. Martin Surman, ArtD. (člen) doc. Ing. Branislav Jelenčík, ArtD. (člen) akad. soch. Tomáš Chorý, ArtD. (člen) Ing. David John (člen)
Date of acceptance
2021-06-22
Defence
Student prezentoval výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta. 1. Ing. John- Neuvažoval jste o jiném způsobu spojování plechových dílů namísto přiznaných svarů? zodpovězeno 2. Ing. John- Při ovládání válce je použitý hydraulický píst. Je hydraulika použitá i na jiných místech stroje? Je možné i pro ovládání použít elektrický prvek, případně jaký? zodpovězeno Otázky členů komise: 3. doc. Surman- Bude stroj schopen pracovat po dobu 8 hodin? zodpovězeno 4. doc. Surman- Nebude stříška příliš vibrovat? zodpovězeno 5. doc. Jelenčík- Bude stříška plnit svou funkci? částečně zodpovězeno 6. akad. soch. Chorý- Proč byly v hlavní barevnosti voleny příslušné odstíny šedé a žluté. zodpovězeno 7. prof. Hartl- Bude stroj dostatečně osvětlen při práci v noci? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO