Optimalizace procesu vstřikování součásti dávkovacího modulu dieselového motoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na optimalizaci procesu vstřikování daného dílu a jeho zavedení do sériové výroby. V prvním kroku došlo k odzkoušení vstřikovací formy a k prvotnímu určení vstřikovacích parametrů. V následném kroku došlo k vytvoření simulací v programu CADMOULD. Tyto simulace vypočetly teoretické vstřikovací parametry a ty byly porovnány s parametry nastavenými na vstřikovacích strojích. Dále byly vyhotoveny měřící protokoly na tvar, podle kterých došlo k optimalizaci tvarů v dutinách vstřikovacích forem. V poslední řadě byly provedeny zátěžové zkoušky, které odhalily problémy v procesu vstřikování.
This diploma thesis deals with optimalization of the injection process of the part and its implementation into serial production. In the first step, the injection mold was tested and injection parameters were initially defined. In the next step, simulations were created in the CADMOULD program. These simulations calculated theoretical injection parameters and these were compared with the parameters set on the injection molding machines. Then, the shape measurement protocols were prepared, according to which the shapes in the cavities of the injection mold were optimized. Finally stress tests were performed, which detected problems in the injection process.
Description
Citation
OHNÚT, L. Optimalizace procesu vstřikování součásti dávkovacího modulu dieselového motoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Šlais, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-22
Defence
Student prezentoval komisi výstupy a závěry své práce a zodpověděl dotazy oponenta. Dále byly studentovi položeny následující otázky: 1. Součást nevyhověla zkratové zkoušce. Je možné, že k tomu došlo z důvodu navlhavosti plastů? Co je to kondicionování plastů? (částečně zodpověděl) 2. Jaké je složení slitiny CuSn6? (nezodpověděl) 3. Součást je částečně složena z materiálu PA66 s 30 % skelných vláken. Je skelné vlákno plnivo nebo přísada? Co by mohla být přísada? (částečně zodpověděl)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO