Výroba součásti plošným tvářením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je vypracování rešeršní studie pro operace plošného tváření stříháním, ohýbáním a hlubokým tažením za použití silných plechů. V práci jsou zpracovány postupy pro vytvoření technologického postupu k těmto operacím a vyzdvihnuty rozdílnosti mezi použitím tenkých a silných plechů jako polotovar.
The aim of the thesis is to develop research studies for operations of sheet metal forming by cutting, bending and deep drawing using thick metal sheets. The work deals with procedures for creating a technological process for these operatios and raised differences between the use of thin and thick sheets as a semi-finished product.
Description
Citation
CHVÁLA, M. Výroba součásti plošným tvářením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (předseda) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marek Štroner, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Marian Sigmund, Ph.D., IWE (člen) Ing. Barbora Kudláčová (člen)
Date of acceptance
2021-06-23
Defence
Student prezentoval komisi výstupy a závěry své práce a zodpověděl dotazy oponenta. Dále byly studentovi položeny následující otázky: 1. K čemu se používá ocel ČSN 17 029? (částečně zodpověděl) 2. Z jakého důvodu může u nevhodně zvoleného poloměru ohybu dojít k prasknutí? (částečně zodpověděl) 3. Z jakých materiálů můžou být vyráběny plechy a jaká je mezní hodnota podle, které jsou děleny na tenké a tlusté? (částečně zodpověděl) 4. Jaké činitele mají vliv na odpružení? (částečně zodpověděl) 5. Z jakého důvodu dochází k zvlnění materiálu u hlubokého tažení? (částečně zodpověděl)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO