Rešerše metod použití kombinace data-driven a model-based metod v oblasti diagnostiky technických soustav

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá data-driven a model-based metodami v oblasti diagnostiky technických soustav a použitím kombinace data-driven a model-based metod. Tato kombinace bývá v literatuře nejčastěji označována jako hybridní přístup.
This thesis describes data-driven and model-based methods in the field of diagnostics of technical systems and the use of a combination of data-driven and model-based methods. This combination is often known in the literature as a hybrid approach.
Description
Citation
FAZLIĆ, A. Rešerše metod použití kombinace data-driven a model-based metod v oblasti diagnostiky technických soustav [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Kazimierz Peszyński (předseda) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D. (člen) Ing. Petr Lošák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-22
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji bakalářskou práci, dále byly přečteny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Poté byly členy komise položeny následující otázky související s bakalářskou prací: Můžete nakreslit nejmenší stavební prvek neuronové sítě – perceptron? Víte jaký je vztah mezi Bayesovskou sítí a Dempster-Shaferovou teorií? Jaké byly vstupy pro data-driven algoritmus? Jedním z cílů práce bylo vybrat konkrétní technickou soustavu a navrhnout kombinaci přístupů pro její diagnostiku, byl tento cíl v práci splněn? Co vše je potřeba měřit na ložisku, aby bylo možné použít vámi zmíněné metody? Po zodpovězení všech dotazů byla obhajoba celkově hodnocena jako dostatečná / E.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO