Chytrá zásuvka pro dobíjení elektrospotřebičů ve veřejných prostorech

No Thumbnail Available
Date
Authors
Chalupa, Tomáš
ORCID
Advisor
Zuth, Daniel
Referee
Marada, Tomáš
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se v první řadě zabývá návrhem a konstrukcí prototypu chytré zásuvky, která bude sloužit k dobíjení elektrospotřebičů ve veřejných prostorech. Poskytuje ověřování uživatele na základě přiloženého RFID prvku a monitorování průběhu nabíjení. K tomu využívá komunikaci s externí cloudovou databází. Samotná realizace prototypu byla v práci rozdělena do tří hlavních částí, řídicí, elektrotechnické a mechanické. V úvodu je také doplněna rešeršní částí, věnující se problematice mikrokontrolérů, cloudových systémů a RFID technologií.
This bachelor thesis is primarily focused on design and construction of a prototype smart power socket that will be used to charge electrical appliances in public areas. It provides user authentication based on an attached RFID element and monitoring of the charging progress. For this, it uses communication with an external cloud database. The actual construction of the prototype has been divided into three main parts in this thesis, control, electrical and mechanical. The introduction is also complemented by a research section dealing with microcontrollers, cloud systems and RFID technology.
Description
Citation
CHALUPA, T. Chytrá zásuvka pro dobíjení elektrospotřebičů ve veřejných prostorech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Kazimierz Peszyński (předseda) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D. (člen) Ing. Petr Lošák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-22
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji bakalářskou práci, dále byly přečteny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Poté byly členy komise položeny následující otázky související s bakalářskou prací: Jak byla v cenové kalkulaci zahrnuta cena práce nutná k sestavení? Zvažoval jste změnit konstrukční složku zařízení, aby bylo více kompaktní? Je k vašemu prototypu někde vytvořena výkresová dokumentace, nebo se jedná spíše o funkční vzorek? Po zodpovězení všech dotazů byla obhajoba celkově hodnocena jako výborná / A.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO