LAUSANNE – PLAINES DU LOUP: ekologické město

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Bydlení ve městě, respektive v městské čtvrti Plaines du Loup v Lausanne ve Švýcarsku. Jasný cíl zadání přidává ještě základní školu jako další bod řešení, s úvahou o škole jako prodloužení bydlení. Dále je zadání rozšířeno o návrh přiléhajícího parku. Projekt se zabývá návrhem městského bloku, založeného na vztazích mezi školou, bydlením a veřejným prostorem. Projekt vychází z urbanistické studie od Tribu architects dostává se od komplexní urbanistické koncepce až k architektonickému řešení školy a bytových domů. Snaha vytvořit příjemné prostředí pro bydlení se prolíná všemi částmi projektu.
Housing in the city, in the Plaines du Loup district of Lausanne in Switzerland. The clear goal of the assignment adds a primary school as another point of solution, considering the school as an extension of housing. Furthermore, the assignment is extended by the design of the neighboring park. The project deals with the design of a city block, based on the relationship between school, housing and public space. The project is based on an urban study by Tribu architects, ranging from a comprehensive urban concept to the architectural design of a school and apartment buildings. The effort to create a pleasant living environment is intertwined with all parts of the project.
Description
Citation
KOTLABOVÁ, A. LAUSANNE – PLAINES DU LOUP: ekologické město [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Jan Jehlík (předseda) Ing. arch. Zdeněk Chmel (člen) Ing. arch. Jaroslav Sedlák (člen) Ing. arch. Iva Zezulová (člen) Ing. Petr Lenoch (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO