Design elektrického skútru pro seniory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá návrhem elektrického skútru pro seniory nebo osoby s omezenou pohyblivostí s ohledem na technické, ergonomické a estetické požadavky. Finální návrh vychází z výsledků designérské a technické analýzy. V práci je kladen důraz na potřeby cílového uživatele, pro kterého skútr znamená pohybovou svobodu. Návrh řeší nedostatečné úložné prostory i pro větší zavazadla, díky odlišnému uspořádání vnitřních komponent. Podařilo se vytvořit produkt s psychologicky přívětivější výrazem, s optimální ergonomií, akceptovatelnou širším okolím.
The work deals with a design of an electric mobility scooter for seniors or people with limited mobility with regard to technical, ergonomic and aesthetic requirements. The final design is based on the results of design and technical analysis. Emphasis is placed on the needs of the target user, for whom the scooter means freedom of movement. The design solves insufficient storage space even for larger luggage, thanks to the different arrangement of internal components. We managed to create a product with a more psychologically friendly expression, with optimal ergonomics, acceptable to the wider environment
Description
Citation
KAŠNÁ, M. Design elektrického skútru pro seniory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (místopředseda) Mgr. Michal Trávníček (člen) doc. MgA. Martin Surman, ArtD. (člen) doc. Ing. Branislav Jelenčík, ArtD. (člen) akad. soch. Tomáš Chorý, ArtD. (člen) Ing. David John (člen)
Date of acceptance
2021-06-22
Defence
Student prezentoval výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta. 1. doc. Jelenčík- Vysvětlete prosím konstatování na str. 16. a na str. 18. částečně zodpovězeno 2. doc. Jelenčík- Nebylo by vhodné řešit úložný prostor jiným způsobem, např. formou kolejniček. zodpovězeno 3. doc. Jelenčík- Je integrovaný displej vhodným řešením? zodpovězeno Otázky členů komise: 1. doc. Surman- Můžete popsat využití úložných prostor? částečně zodpovězeno 2. Ing. John- Uvažovala jste o tom, že by byl skútr přepravitelný např. ve vozidle? zodpovězeno 3. Ing. John- Proč jste použila daný typ židle a nebyl tento prvek řešen specificky? částečně zodpovězeno 4. akad. soch. Chorý- Neuvažovala jste o jiném tvarovém řešení proto, aby skútr více působil jako dopravní prostředek a ne jako invalidní vozík? nezodpovězeno 5. prof. Hartl- Jaký typ polymeru bude použit? nezodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO