Chování zákazníka na trhu s uměním

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce se zabývá motivacemi subjektů poptávky k nákupu uměleckých děl. První část práce se věnuje teoretickým východiskům problematiky chování spotřebitele a také prostředí trhu s uměním. Druhá polovina práce se zabývá analýzou výsledků dotazníkového šetření, pomocí kterých definuji jednotlivé segmenty zákazníků. V závěru práce předkládám doporučení, která vycházejí z výsledků analýzy. Cílem bakalářské práce „Chování spotřebitele v oblasti uměni“ je na základě analýz vlastností a chování charakterizovat zákazníky/spotřebitele na trhu s uměním a doporučit, jakým způsobem s nimi nejlépe komunikovat a oslovit je.
The thesis deals with the motivation of subjects of demand to purchase works of art. The first part of the thesis deals with the theoretical starting points of consumer behaviour as well as the environment of the art market. The second half of the thesis deals with the analysis of the results from the questionnaire survey, through which I define individual customer segments. At the end of the thesis, I make recommendations based on the results from the analysis. The aim of the bachelor s thesis „Consumer behaviour in the field of art“ is to characterize customers/consumers in the art market and recommend how best to communicate with them and reach them, based on the analysis of demand to purchase works of art.
Description
Citation
MIČKOVÁ, M. Chování zákazníka na trhu s uměním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-23
Defence
Otázka vedoucího práce: Myslíte si, že případná dlouhodobá protipandemická opatření mohou změnit vnímání a chování zákazníků na trhu s uměním? (odpověď odůvodněte) - Odpovězeno Otázka oponenta práce: Je vhodné třídit potenciální "kupce" pouze podle ceny? Podle jakých jiných parametrů by bylo možné tyto "kupce" klasifikovat? - Odpovězeno Doc. Bartoš: Zaměření bylo i mimo segment aukčních síní? V jaké lokalitě měl proběhnout výzkum? Prosím o upřesnění. - Odpovězeno Doc. Bartoš: Bylo specifikováno i přímo nějaké zaměření např. obrazy? - Odpovězeno Ph.D. Hornungová: Existuje nějaká průměrná cena v jednotlivých kategoriích? - Odpovězeno Ph.D. Doubravský: Počítala jste i zmíněnou korelaci? - Odpovězeno Doc. Bartoš: Zjišťoval jste i cenu jednotlivých marketingových kanálů? - Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO