Autonomní jednokanálový deinterleaving

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá autonomním jednokanálovým deinterleavingem. Autonomní jednokánálový deinterleaving je proces separace přijaté sekvence radiolokačních impulzů od více emiterů na sekvence od jednotlivých emiterů, který jep rováděn bez lidské pomoci. Metody využívané pro úlohu deinterleavingu lze rozdělit dle počtu parametrů používaných pro separaci a to na jednoparametrické a víceparametrické metody. Tato práce se zabývá metodami především víceparametrickými. Jako vhodné metody pro autonomní jednokanálový deinterleaving byly vybrány DBSCAN algoritmus a variační bayesovské metody. Vybrané metody byly upraveny pro úlohu deinterleavingu a implementovány v programovacím jazyce Python. Jejich účinnost byla ověřena na simulovaných datech a datech z reálného provozu.
This thesis deals with an autonomous single-channel deinterleaving. An autonomous single-channel deinterleaving is a separation of the received sequence of impulses from more than one emitter to sequences of impulses from one emitter without a human assistance. Methods used for deinterleaving could be divided into single-parameter and multiple-parameter methods according to the number of parameters used for separation. This thesis primarily deals with multi-parameter methods. As appropriate methods for an autonomous single-channel deinterleaving DBSCAN and variational bayes methods were chosen. Selected methods were adjusted for deinterleaving and implemented in programming language Python. Their efficiency is examined on simulated and real data.
Description
Citation
TOMEŠOVÁ, T. Autonomní jednokanálový deinterleaving [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Zdeněk Pospíšil, Dr. (předseda) prof. Aleksandre Lomtatidze, DrSc. (místopředseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Petr Vašík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-24
Defence
Studentka představila prezentaci svoji diplomové práce na téma: Autonomní jednokanálový deinterleaving. Studentka velmi podrobně odpověděla otázky dané oponentem. V následné diskuzi byly položeny otázky profesora Pospíšila na kombinaci metod DBSCAN a variační bayesovskou metodou. Doc. Vašík se zeptal na Support Vector Machine, Kalmanův filtr. Doc. Karpíšek měl otázku k lagrangeovým multiplikátorům a jejich známenku. Druhou otázku měl k funkci Fuzzy ART.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO