Rychlý, škálovatelný, a DoS-rezistentní proof-of-stake konsensuální protokol založen na anonymizační vrstvě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V tejto práci sumarizujeme aktuálny výskum protokolov z rodiny Proof-of-Stake ako napr. Algorand, Tendermint a LaKSA. Analyzovali sme ich funkcionalitu a tiež ich problémy. V rámci výskumu sme implementovali a novy protokol z rodiny Dôkaz-Podielom, ktorý rieši nájdené problémy ako priepustnosť, škálovatelnosť a bezpečnosť.
In this work, we summarized research in the state-of-the-art Proof-of-Stake protocols like Algorand, Tendermint, and LaKSA. We analyzed and summarized their features and issues. Based on the included research we implement a new PoS protocol that mitigates issues with throughput, scalability, and security.
Description
Citation
TAMAŠKOVIČ, M. Rychlý, škálovatelný, a DoS-rezistentní proof-of-stake konsensuální protokol založen na anonymizační vrstvě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Podařilo se dosáhnout primárního cíle práce (tj. DoS ochrany leadera). Další metou je zvýšení propustnosti množství transakcí za sekundu o řád; z aktuálních 766 tx/s na potenciálních 2000+ tx/s. Jak by toho šlo docílit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO