Aplikace pro řízení paralelního zpracování dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizací systému pro paralelní spouštění úloh ve Výzkumné skupině znalostních technologií. Cílem je vytvořit webovou aplikaci, která umožní řídit jejich zpracování a monitorovat běhy těchto úloh včetně využití systémových prostředků. V práci je nejprve analyzován současný způsob paralelního zpracování dat a nedostatky tohoto řešení. Poté jsou v práci popsány existující nástroje včetně problémů, které jejich testovací nasazení odhalilo. Na základě těchto poznatků jsou definovány požadavky na novou aplikaci a vytvořen návrh celého systému. Následně jsou popsány vybrané části implementace a způsob testování celého systému, které zahrnuje i porovnání efektivity s původním systémem.
This work deals with the design and implementation of a system for parallel execution of tasks in the Knowledge Technology Research Group. The goal is to create a web application that allows to control their processing and monitor runs of these tasks including the use of system resources. The work first analyzes the current method of parallel data processing and the shortcomings of this solution. Then the work describes the existing tools including the problems that their test deployment revealed. Based on this knowledge, the requirements for a new application are defined and the design of the entire system is created. After that the selected parts of implementation and the way of the whole system testing is described together with the comparison of the efficiency with the original system.
Description
Citation
GREPL, F. Aplikace pro řízení paralelního zpracování dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na doplnění ze strany přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Co by bylo nutné udělat, aby systém podporoval dynamické umísťování úloh na výpočetní uzly na základě jejich aktuálního zatížení. Komise, například: Znáte systém "boinc"?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO