Dynamická analýza paralelních programů na platformě .NET Framework

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a implementací dynamického analyzátoru paralelních programů na platformě .NET Framework. V teoretické části práce je rozebrána problematika synchronizace v paralelních programech, instrumentace programů, testování paralelních programů a specifika těchto problémů pro jazyk C\# a platformu .NET Framework. Podrobněji jsou popsány vybrané algoritmy pro detekci uváznutí (algoritmus Goodlock) a časově závislých chyb nad daty (algoritmy FastTrack a AtomRace). V následujících částech jsou sepsány požadavky na výsledný analyzátor a vytvořen návrh systému. Práce obsahuje také popis implementace navrženého řešení, způsob kompletního otestování implementovaného nástroje a v neposlední řadě ukázku použití dynamických analyzátorů v reálném aplikačním prostředí.
The thesis deals with a design and implementation of the dynamic analyser of parallel applications on the .NET Framework platform. The problematic of synchronization in parallel applications, the instrumentation of such an applications, testing of parallel applications and a specifics of these problems for C\# language and for the platform .NET Framework are discussed in the theoretical part. Selected algorithms for detection of deadlocks (the algorithm of Goodlock) and data-race errors (the algorithm of FastTrack and AtomRace) are described in detail in this part as well. Requirements for the dynamic analyser and the system design is made in the following part of this thesis. The thesis also contains a description of the implementation of the proposed solution, a description of the entire testing of the implemented tool. Last but not least, the thesis describes the sample of using dynamic analysers in a particular application environment.
Description
Citation
LING, D. Dynamická analýza paralelních programů na platformě .NET Framework [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Našel jste na analyzovaném systému nějaké nedostatky?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO