Aplikace pro generování a tisk štítků v systému SAP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je návrh a implementace aplikace pro generování a tisk adresních štítků v informačním systému SAP. Práce dále vysvětluje základní pojmy informačního systému SAP a popisuje technologie pro vytváření tiskových formulářů SAP Adobe Form a SAP SmartForm. Rovněž se zaobírá i řešením tisku 1D a 2D čárových kódů a následně s nastavením a komunikací systému SAP s tiskárnou. Výsledkem této práce je analýza tvorby formulářů, návrh řešení pro generování formulářů a jejich implementace v systému SAP. V práci jsou konkrétně navržené a implementované tyto formuláře: formulář pro adresní štítky, formulář pro arch 21 adresních štítků, formulář pro podací lístky České pošty a formulář pro podací arch České pošty. Závěrem práce je testování vytvořeného řešení a návrh budoucího rozšíření.
The goal of this diploma thesis is the design and implementation of an application for generating and printing address labels in the SAP system. The work also explains the basic concepts of the SAP system and describes the technologies for creating print forms as SAP Adobe Form and SAP SmartForm. Lastly, it describes the solution of printing 1D and 2D barcodes and setting up the communication between the SAP system and the printer. The result of this work is an analysis of form creation, subsequent design of a solution for generating forms as address label, sheet of 21 address labels, Czech Post delivery notes, Czech Post delivery sheet and its implementation in the SAP system. The conclusion of the work is testing the created solution and proposing future improvements.
Description
Citation
KALABZA, M. Aplikace pro generování a tisk štítků v systému SAP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy a databáze
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na doplnění ze strany přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Vysvětlete obr. 4.1 "Návrh formuláře pro tisk lepicího adresního štítku" na str. 28. V kap. 6.1 "Komunikace s tiskárnou" na str. 55 využíváte ping pro ověření, že "je vše správně propojené a nastavené pro správnou komunikaci". Ping však ověří pouze dostupnost stroje, nikoliv dostupnost služby. Popište způsob, jak opravdu ověřit, je-li tiskárna schopna komunikovat. V kap. 6.5 "Časová náročnost" na str. 57 popisujete detailně kolik trvaly jednotlivé dílčí operace pracovníků dříve a kolik je to s nasazeným systémem (a v závěru tímto zdůvodňujete přínos systému). Jak byla uvedená čísla získána (kolik pracovníků a operací, jak to bylo měřeno, odchylky, atp.)? Komise, například: Jak byl navržen "podací lístek" České pošty?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO