Nové metody rozložení ve zobrazovacím stroji CSS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je prozkoumat experimentální zobrazovací stroj CSSBox, prostudovat nové způsoby rozložení obsahu webových stránek, kterými jsou mřížkové a flexibilní rozložení, za pomoci jazyka CSS a navrhnout příslušné úpravy pro jejich integraci do knihovny CSSBox. Nejdříve je shrnut jazyk CSS, včetně podrobných popisů nových rozložení, po kterých následuje návrh samotného řešení. Práce se dále věnuje podrobnému popisu implementační části, která je poté otestována na testovací sadě. Závěr práce zhodnocuje výsledky včetně nahlášených nedostatků a budoucích možnostech rozšíření.
The goal of this thesis is to explore the CSSBox experimental rendering engine, to study new ways of layout the content of web pages, which are Grid layout and Flexbox layout, using CSS language and to design appropriate modifications for their integration into CSSBox library. At first, the CSS language is described, including detailed descriptions of the new layouts, followed by a proposal for the solution itself. The thesis also deals with a detailed description of the implementation part, which is then tested on a test set. The conclusion of the thesis evaluates the results, including the reported shortcomings and other possibilities for development.
Description
Citation
NOVÁK, O. Nové metody rozložení ve zobrazovacím stroji CSS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy a databáze
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: V práci uvádíte, že pro CSSBox vzniklo již dříve pro tento účel podobné rozšíření. V čem bylo nevyhovující a jak moc je to vaše odlišně? Které další vlastnosti vidíte jako další v pořadí, které by měly být do CSSBoxu přidány?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO