Vzdálené monitorování vybraných subsystémů vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizací vestavěného systému a cloudové aplikace, umožňující vzdálené monitorování subsystémů vozidla skrze sběrnici CAN. Jsou zde popsány možné způsoby získávání informací o vozidle a  postup dekódování zpráv zasílaných na interní sběrnici automobilu. Pro získávání dat z dekódovaných zpráv bylo vytvořeno zařízení na bázi ESP32, které  je v pravidelných intervalech zasílá skrze bezdrátové sítě do cloudové aplikace.   Cloudová aplikace poskytuje webové rozhraní uzpůsobené mobilnímu telefonu, ve kterém je možné zobrazovat získaná aktuální data i jejich historický vývoj.
This thesis describes the concept and  realization  of embedded system and cloud application, which is designed  for remote monitoring of car subsystems over CAN bus.    There are written several ways of getting information from car subsystems  and process of decoding messages sent over internal car bus.   Data gathering is realised by device based on ESP32, which is sending them to cloud application using wireless networks. Application UI is adapted for mobile devices and serves views containg current and historical gathered data.
Description
Citation
DRAHOVSKÝ, P. Vzdálené monitorování vybraných subsystémů vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných (např. inspirace konkurenčními řešeními, způsob dekódování provozu na CAN sběrnici, způsob testování v praxi). Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B - velmi dobře . Otázky u obhajoby: Jak náročné by bylo doplnit do aplikace grafické znázornění uložených průběhů naměřených veličin?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO