Inovativní přehrávač hudby pro chytré telefony a PC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je vytvorenie hudobného prehrávača ako pre chytré telefóny, tak pre PC, ktorý pracuje s lokálnymi hudobnými súbormi v užívateľovom zariadení a ktorý sa dokáže naučiť, ktoré pesničky má užívateľ rád a to na základe jeho činností počas počúvania hudby. Prehrávač si okrem iného dokáže zapamätať, ktoré pesničky užívateľ preskočil, kedy zvýšil hlasitosť prehrávania alebo koľkokrát bola daná pesnička prehraná. Každá pesnička má skóre, ktoré sa vypočíta na základe týchto činností. Čím väčšie je skóre, tým väčšia je aj šanca, že daná pesnička bude v budúcnosti prehraná. Výsledkom mojej práce sú dve plnohodnotné verzie hudobného prehrávača, ktoré dokážu medzi sebou komunikovať pre zaistenie synchronizácie skóre pesničiek. Hlavným prínosom tejto práce je zlepšenie užívateľskej skúsenosti počas počúvania hudby, ktoré je dosiahnuté vlastným algoritmom pre výber pesničiek a minimalistickým užívateľským rozhraním.
The goal of this thesis is to create a music player for smartphones as well as PCs that works with local music files in the user's device and which can learn which songs does the user like based on their actions during listening to music. The music player can, among other things, remember which songs were skipped by the user, when was volume turned up, or how many times was a certain song played. Each song has a score that is calculated based on these actions. With a higher score, there is also a higher chance of playing the song in the future. The results of my thesis are two full-featured versions of music player, which are capable of communication with each other to ensure synchronization of song scores. The main benefit of this thesis is an improvement of user experience during listening to music, which is achieved by the application's algorithm for song selection and minimalistic user interface.
Description
Citation
RICHTER, R. Inovativní přehrávač hudby pro chytré telefony a PC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Matěj Grégr, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: V práci zmiňujete, že používáte různé programovací jazyky pro Android a Windows. Obě platformy by však dle vašeho textu měly být schopné pracovat s aplikací v C#. Přineslo by sjednocení programovacích jazyků nějaké výhody při multiplatformním vývoji? Jaké výhody / nevýhody by měla synchronizace hodnocení jednotlivých písniček s využitím cloudového uložiště (např. Google Drive)? Bylo by tuto cestu možné využít? Komise, například: Jak programovat pro mobilní zařízení jednotně? Komise, například: Zkoumal jste stávající stav na poli přehrávačů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO