Bezdrátové ovládání LED světel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce práce řeší návrh a implementaci Wi-Fi LED osvětlení. To je tvořeno různými moduly -- vypínače, tlačítka, jedno i vícebarevné světelné zdroje -- a centrální jednotkou, která obstarává vzájemnou komunikaci a automatizaci. Výsledkem práce je návrh prototypu a několika modulů, které jsou postaveny na bázi mikrokontroléru ESP32. Jejich obslužný program je implementován v jazyce C++. Interakce s uživatelem probíhá skrze webovou stránku. Hlavním výsledkem práce je demonstrace možnosti použití Wi-Fi k ovládání světelných zdrojů a vytvoření komplexního osvětlení za pomoci kombinace jednoduchých modulů a pravidel.
This work deals with the design and implementation of Wi-Fi LED lighting. It consists of various modules - switches, buttons, single or multicolored light sources - and a central unit that provides mutual communication and automation. The result of the work is the design of a prototype and several modules, which are built on the basis of the microcontroller ESP32. Their utility is implemented in C++. The user interacts through the website. The main result of this thesis is a demonstration of the possibility of using Wi-Fi to control light sources and creating complex lighting using a combination of simple modules and rules.
Description
Citation
MARTINKA, V. Bezdrátové ovládání LED světel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných (např. nutnost použití vytvořeného modulu u vzdáleně ovládaných zzařízení, motivace k projektu ve srovnání se stávajícími systémy, framework použitý pro implementaci). Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C - dobře . Otázky u obhajoby: Jaké změny by byly potřeba, aby bylo možné systém bezpečně připojit i ve veřejné síti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO