Systém pro záznam a hlášení chybových stavů chladicích zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a tvorbou systému pro záznam a hlášení chybových stavů chladicích zařízení na principu kompresorového tepelného čerpadla. Důležitý prvek koncepce celého monitorovacího systému představuje vestavěná platforma na bázi mikrokontroléru ESP32 pro vyhodnocování údajů naměřených senzory. Dalším klíčovým prvkem je komunikační modul, který pomocí GPRS odesílá naměřená data formou MQTT zpráv obslužné webové aplikaci. Ta přijímá, vyhodnocuje a zaznamenává naměřená data. Uživateli jsou měřená data a vyhodnocené chybové stavy prezentovány formou tabulek a interaktivních grafů.
The thesis deals with the design and creation of a system for recording and reporting error states of cooling devices on the principle of a compressor heat pump. An important element of the concept of the entire monitoring system is a built-in platform based on the ESP32 microcontroller for evaluating data measured by sensors. Another key element is the communication module, which sends measured data via GPRS in the form of MQTT messages to the service web application. The application receives, evaluates and records measured data. Subsequently are measured data and evaluated error states presented to the user in the form of tables and interactive graphs.
Description
Citation
JAŠEK, F. Systém pro záznam a hlášení chybových stavů chladicích zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Proč byla pro vizualizaci zvolena licencovaná komerční knihovna Highcharts, jejíž cena zásadně zvyšuje roční provozní náklady? Je implementována v rámci Python aplikace nějaká logika detekující poruchové stavy? Jakým způsobem je v případě poruchy informována obsluha? Jak dlouho může fungovat zařízení bez konektivity?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO