Systém Excalibur - implementace SSO

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom systému Excalibur je presunúť autentifikáciu od hesiel používaných v súčastnosti ku bezheslovej budúcnosti. Zámerom tejto práce je integrácia systému Excalibur s webovými bezheslovými protokolmi SAML a FIDO2.    Štandard SAML bol integrovaný do systému Excalibur a úspešne otestovaný s niekoľkými známymi aplikáciami. Excalibur má na starosti samotnú autentifikáciu a manažment používateľov a SAML je použitý na predanie týchto informácii aplikáciam tretích strán.   FIDO2 je, na druhú stranu, kompletný autentifikačný štandard, ktorý môže byť do systému Excalibur integrovaný viacerými spôsobmi. Ako najsľubnejší spôsob sa javí výmena autentifikačného mechanizmu systému Excalibur za FIDO2, ale slabá podpora štandardu a chýbajúce funkcie to zatiaľ nedovoľujú.
The ultimate goal of the Excalibur system is to move all authentication away from passwords, to the passwordless future. The aim of this thesis is the integration of the Excalibur system with web-based, password-free protocols SAML and FIDO.   SAML standard was integrated into the Excalibur system and successfully tested on multiple major applications. Excalibur is responsible for authentication and user management, and SAML is used to transfer authentication data to third-party applications.    FIDO, on the other hand, is a complete authentication standard, which can be integrated into the Excalibur system in several ways. The most promising way seems to be replacing the Excalibur authentication mechanism with FIDO2, but weak standard support and missing features do not allow it, for now.
Description
Citation
CHRIPKO, J. Systém Excalibur - implementace SSO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Vysvetlite aký je rozdiel medzi dvoj-faktorovou a dvoj-krokovou autentizáciou a uveďte praktický príklad. Kde je řešení nasazeno?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO