Vliv COVID19 na výkonnost ekonomik - komparativní studie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce je zaměřena na aktuální situaci pandemie COVID-19 a jejího dopadu na světovou ekonomiku. Práce popisuje vliv pandemie na cely svět. Praktická část je zaměřena na vliv HDP na různé státy a hlavním cílem práce je zhodnotit dopady pandemie COVID19 na ekonomickou výkonnost států a navrhnout určitá doporučení, která pomohou zefektivnit svetovou ekonomiku. Parciálními cíli práce jsou: shrnutí okolností, které vedly k vyhlášení nouzového stavu a popsat krizové řízení ve svete během pandemie COVID-19, tvorba datové základy, tvorba ekonometrického modelu a jeho testování, zhodnocení výsledků, Za účelem vypracování moje práce byly vyhledány relevantní studijní materialy . Metody použity v bakalařske práci jsou deskriptivně-analytického charakteru.
The work is focused on the current situation of the COVID-19 pandemic and its impact on the world economy. The work describes the impact of the pandemic on the whole world. The practical part is focused on the impact of GDP on various countries and the main goal of this work is to evaluate the effects of the COVID19 pandemic on the economic performance of countries and to propose certain recommendations that will help streamline the world economy. The partial goals of the work are: summary of circumstances that led to the declaration of a state of emergency and describe crisis management in the world during the COVID-19 pandemic, creation of data base, creation of econometric model and its testing, evaluation of results, In order to develop my work were found relevant study materials . The methods used in the bachelor thesis are descriptive-analytical in nature.
Description
Citation
LOOMAN, P. Vliv COVID19 na výkonnost ekonomik - komparativní studie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-24
Defence
otázky oponenta - odpovězeno doc. Bartes: Jak chápete pojem kauzalita? - odpovězeno s výhradami prof. Rejnuš: V čem je tedy přínos Vaší práce? - částečně odpovězeno Jaký z uvedených států dosáhl nejhorších hodnot? - odpovězeno s výhradami Mgr. Konečný: Lze vážně konstatovat, že hlavní či jedinou příčinou kolísání hodnot je vliv koronaviru? - odpovězeno s výhradami Komise má výhrady ke sledovanému časovému horizontu a domnívá se, že práce by měla obsahovat v uvedených analýzách i jiné faktory.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO