Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace v letech 2015-2019. V první, teoretické, části práce je vysvětlen pojem finanční analýza, její východiska a metody finanční analýzy. Získané teoretické poznatky jsou pak uplatněny v teoretické části bakalářské práce. Zde je společnost blíže představena a dojde k samotné realizaci finanční analýzy pomocí ukazatelů zmíněných v úvodu. V závěru práce jsou zmíněny návrhy na zlepšení finanční situace dané společnosti.
The bachelor thesis focuses on the evaluation of the financial situation of a selected private corporation in the years 2015-2019. The first theoretical part of the work explains the concept of financial analysis, its background and methods of financial analysis. The acquired theoretical knowledge is then applied in the theoretical part of the bachelor's thesis. Here, the company is introduced in more detail and the actual financial analysis will be carried out using the indicators mentioned in the introduction. At the end of the work are mentioned proposals to improve the financial situation of the company.
Description
Citation
VOŽENÍLKOVÁ, K. Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (předseda) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (místopředseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) Ing. Bernard Neuwirth, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2021-06-24
Defence
Otázky vedoucího - zodpovězeno. Otázky oponenta - zodpovězeno. doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. - Proč jsou v části práce, s názvem Návrh řešení, citace? Zodpovězeno s výhradami. Co Vy konkrétně navrhujete a kolik to bude firmu stát? Zodpovězeno. Jaký je současný stav zákazníků? Nezodpovězeno. Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. - V práci jste použila Kraliczkův test a Altmanovu metodu. Máte bližší info o těchto metodách? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO