Komparace sociální politiky České republiky a Maďarska

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na sociální politiku České republiky a Maďarska. V první části práce jsou uvedeny definice hospodářské politiky a sociální politiky. Analytická část práce se zaměřuje na analýzu a srovnání sociální politiky a dopadu koronaviru na sociální politiku obou zemí. Při vypracování je využita regresní analýza.
This bachelor thesis focuses on the social policy of the Czech Republic and Hungary. In the first part of the thesis the definitions of economic policy and social policy are given. The analytical part of the thesis focuses on the analysis and comparison of social policy and the impact of coronavirus on social policy in both countries. Regression analysis is used in the elaboration.
Description
Citation
GULABIAN, D. Komparace sociální politiky České republiky a Maďarska [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Jan Luhan, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2021-06-24
Defence
Otázky vedoucího: 1. S použitím regresní analýzy predikujte vývoj ve vyplacených dávkách jak v Maďarsku, tak v České republice: podpora v nezaměstnanosti, nemocenské a rodičovského příspěvku. Predikci v roce 2020 porovnejte se skutečnými hodnotami (pokud jsou již k dispozici). - odpovězeno 2. Z hodnot, které popisujete v grafu 15, str. 50 nabývá čtenář dojmu, že porodnost v Maďarsku je výrazně vyšší než v ČR při přibližně stejném počtu obyvatel obou zemí. Z textu pod grafem však vyplývá, že v ČR rodí 1 800 000 osob. Interpretujte tyto výsledky, případně proveďte korekci. - odpovězeno Otázka oponenta: V práci jsem nenašel důvod srovnání ČR a Maďarska. Kde vidíte důvody komparace těchto dvou států? - odpovězeno Ing. Roman Ptáček, Ph.D.: Zkuste si představit podnik, který má pobočku v Českej republice i v Maďarsku. Může tato společnost vaši práci v něčem využít (z pohledu nákladů na zaměstnance)? Budou tyto náklady srovnatelné v obou státech? - odpovězeno prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA: Jak je to v Maďarsku? Vyplácí se dávky plošně pro všechny obyvatelé (i nepřispůsobivé obyvatelé) nebo je to vyplácení nějak řízené? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO